Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

The golden necklace

Με χάσατε λιγάκι ε? Είναι που κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα και τίποτα δεν είναι τελειωμένο για να σας το δείξω! Κι επειδή μπορεί να συνεχιστεί αυτό για λίγο ακόμη, θα σας δείξω ένα κολιέ που έφτιαξα το καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι (που όπως θα ξέρετε, το λατρεύω) πολλές φορές όταν βγαίνω βράδυ φοράω μαύρα ρούχα, total black. Φέτος έψαχνα κάτι που να σπάει τη μαυρίλα και να αναδεικνύει το υπέροχο μαύρισμά μου και τι πιο εύκολο υλικό από το κορδόνι που φέτος κυκλοφορούσε παντού.... Να φανε και οι κότες...


Το άλλο που βλέπετε στη φωτό, είναι σύρμα ορείχαλκου, μη δίνετε σημασία!

Κι επειδή ως συνήθως βιαζόμουν γιατί ήθελα να το φτιάξω για συγκεκριμένη έξοδο, δεν έκατσα να το πολυψάξω. Πήρα ένα χοντρό κορδόνι (από αυτά που χρησιμοποιούσαν κάποτε για διακοσμητικά κουρτινών) σε χρυσό (άσχετο με το στυλ μου...) και το έκανα τρείς γύρες.

Έπιασα μαζί τα τρία κορδόνια στη σειρά, στο κέντρο του κολιέ και τύλιξα μια μαύρη βαμβακερή κορδέλα, κολλώντας την πάνω στο κορδόνι. Έτσι, σταθεροποιήθηκαν οι τρείς σειρές μαζί. Αφού στέγνωσε η κόλλα (ατλακόλ), πήρα μαύρο νήμα κεντήματος και το τύλιξα κι αυτό πάνω από την κορδέλα, για να δώσει μια τσαχπινιά, γιατί πολύ σκέτο μου φαινόταν. Σας μπέρδεψα ε???  Στις άκρες του νήματος έκανα από έναν κόμπο και κρέμασα μια μικρή χρυσή χανρτούλα. Πήγα να το δοκιμάσω και με τη συγκεκριμένη μπλόυζα που ήθελα να το βάλω δεν καθόταν σωστά, ήταν λίγο πιο μακρύ, οπότε έπλεξα τα τρία κορδόνια πλεξούδα και κόντυνε όσο χρειαζόταν. Αυτά. Δε θα σας κουράσω άλλο. Το έβαλα επάνω σε (μια άλλη) μαυρη μπλούζα, αλλά δε φωτογραφίζεται καλά...


οπότε σ'αυτήν νομίζω φαίνεται κάπως καλύτερα... αν και η έλλειψη φωτός τα θόλωσε τα πράγματα


22 σχόλια:

  1. Πρωτότυπο απλό και πολύ όμορφο το κολιέ σου,έχω πάρει άλλες ιδέες από όταν σε βρήκα..
    φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κορδονι για κουρτινες;κι ομως κανει θαυματα βλεπω!!!μπραβο κοριτσι, περιμενουμε να δουμε και τα υπολοιπα!!!φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι.. τα χρησιμοποιουν για να δένουν τις κουρτίνες στο πλάι, δεν ξέρω πως λέγονται. Τώρα έχουν πάρει το δρόμο των αξεσουάρ, όπου κορδόνι και κολιέ!

      Διαγραφή
  3. απλο και τοσο ομορφο!!Μπραβο Ελεαννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρε σικ... που λεν' και οι Γάλλοι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nice! would you like to follow each other? just let me know. XX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Ελεαννίτσα μου..δεν θα το πω απλό το Golden necklace σου..είναι φίνο και τρελαίνομαι για κορδόνια..μπορεί να είναι απλό στην κατασκευή του όμως φορεμένο σε μαύρο κλασσικό ντύσιμο θα είναι το κάτι άλλο..ειδικά για τις χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις..πολλά φιλάκια και ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μιας και φοράω μαύρα συχνά, νομίζω θα το χαρώ! Φιλιά πολλά καικαλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Απλό αλλά φοβερό!! Χρυσό με μαύρο...ανίκητος συνδυασμός!! Καλή βδομάδα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστείς, πριν λίγα χρόνια, το χρυσό ούτε που να το δω στα μάτια μου και τώρα αυτο θα γίνει από πιο φορεμένα μου αξεσουάρ!

      Διαγραφή
  8. Πςςς !! Φυσάει ! Το ίδιο κι εγώ με το χρυσό, παλιά δεν το ήθελα καθόλου, αλλά τώρα μου αρέσει πάρα πολύ! Με λευκό το καλοκαίρι και με μαύρο το χειμώνα, όπως στη δεύτερη φωτογραφία σου που το συνδύασες με μαύρο τοπάκι. Φοβερό και η μαύρη του λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Είναι αριστοκρατικό θα έλεγα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, εσύ το πήγες πολύ μακριά... αριστοκρατικο ε? Λες??
      Είναι λίγο υπερπαραγωγή για τα δικά μου δεδομένα, αλλά έτσι κι αλλιώς, όταν φοράω αυτό δε φοράω κανένα άλλο αξεσουάρ

      Διαγραφή